• TC MVKV
  TC MVKV de gezelligste tennisclub van Katwijk en omgeving
 • TC MVKV
  TC MVKV de gezelligste tennisclub van Katwijk en omgeving

stichting-het-kruithuisje

Activiteiten TC MVKV

 

 

Elke zomer organiseert TC MVKV weer de MVKV Open Zomerladder op onze gravelbuitenbanen. Hieraan nemen naast MVKV koppels, ook KNLTB-leden van andere verenigingen deel.

In de periode van 8 juli t/m 7 oktober zullen er op tennispark 't Kruithuisje op zondagen van 11.00 - 20.00 uur een aantal banen gereserveerd zijn voor deze speciale MVKV Open Zomerladder. De deelnemende teams zijn op sterkte ingedeeld in poules van maximaal 10 teams. Op basis van de beschikbaarheid die je hebt opgegeven, zijn de wedstrijden vooraf ingepland. Groot voordeel is dus dat je niet zelf hoeft te gaan bellen met je tegenstanders.

Deze MVKV Open Zomerladder is ook met name geschikt voor beginners, omdat ze op een leuke manier kennis kunnen maken met het fenomeen "wedstrijdspanning". Het is gezellig en je leert er veel van, want je weet zeker dat je een aantal wedstrijden speelt tegen tennissers van gelijkwaardig niveau.

Inschrijven is helaas gesloten.

Informatie over het toernooi vind je via www.toernooi.nl. Hier lees je ook alles over de opzet en de puntentelling.

Alle speelsterktes zijn bijna vertegenwoordigd en nogmaals, vooral voor beginners is dit een ideale manier om kennis te maken met het spelen van "echte" wedstrijden

Voor het wedstrijdprogramma kun je hier terecht! 

Reglement

Reglement MVKV open zomerladder 2019
Alle partijen van deze zomerladder competitie zullen bij tc MVKV worden gespeeld op zondagen in juli tot en met begin oktober, speeltijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur op de banen 2, 3 of 4.
Er wordt 75 minuten gespeeld waarvan 5 minuten inspeeltijd en 5 minuten om de baan te slepen.
Uitslag kan je doorgeven aan de bar aan de wedstrijdleiding of invullen op de lijst die daar ligt (als je dit vergeten bent, kan het evt. via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (dit in uitzonderlijke gevallen)
Inschrijven: Je moet 18 jaar of ouder zijn en een KNLTB nummer hebben.(Resultaten tellen niet mee voor je KNLTB rating)
Deelname kost € 20 per persoon per onderdeel. Voor leden van tc MVKV € 5 euro per persoon per onderdeel. (Gegevens voor incasso moeten altijd worden ingevuld)
Automatische incasso is verplicht.

De feestelijke prijsuitreiking is op zondag 7 na de laatste speelronde.
De wedstrijden worden gepland door de wedstrijdleiding. We proberen dit te doen voor begin juli voor het gehele seizoen.
Wedstrijden die uitvallen door de regen worden door de wedstrijdleiding opnieuw gepland.

1. De games worden doorgeteld, gedurende de speeltijd. Als de zoemer gaat is de wedstrijd afgelopen en wordt het punt NIET afgespeeld. De games tellen dus als eindresultaat (voor-en tegengames)
2. Geef een wedstrijd die niet gespeeld wordt altijd door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
3. Ruil zo veel mogelijk zelf met het andere koppel. Geef dit ALTIJD door aan de wedstrijdorganisatie. Dit in verband met de baanplanning, inhalen kan alleen op zondag. De beschikbare tijden staan op de site.
4. Mocht ruilen niet lukken, dan kun je spelen met een invaller. Als voorwaarde geldt wel dat je een invaller kiest met dezelfde speelsterkte als degene voor wie hij of zij invalt. De sterktes van de spelers zijn opgenomen op de adressenlijst die jullie toegestuurd krijgen. Mocht je een invaller van “buiten” hebben, dan moet hij of zij wel aan de tegenstanders aan kunnen tonen op welke sterkte hij/zij speelt. Wordt hier niet aan voldaan, dan kan de tegenstander protest aantekenen en wordt een beslissing in deze over het aantal toe te kennen punten door de wedstrijdleiding genomen.
5. Het is niet toegestaan om 2 invallers te laten spelen.
6. Mocht het niet lukken om te spelen, dan ben je verplicht dit te melden aan je tegenstanders en aan de wedstrijdleiding. Kan deze wedstrijd niet meer gepland worden of kunnen/willen je tegenstanders niet, dan heb je de wedstrijd verloren met 6-0
7. Indien er een team zonder bericht niet komt opdagen voor een partij, heeft het andere team automatisch gewonnen met 10-0
Dit moet wel doorgegeven worden op het uitslagformulier.
8. Alle wedstrijden moeten op tc MVKV gespeeld worden.


Overig informatie:

De nummers 1 en 2 van de poule promoveren en gaan het volgende seizoen zo mogelijk een poule hoger spelen. Indien de poulegrootte het volgende seizoen afwijkt, behoudt de organisatie zich het recht voor om hier soepel mee om te gaan.


Telefoonnummer tc MVKV 071-3612038

sponsors

 

 

 

De vooruitstrevende Gravel Plus Premium© banen bieden het speelgenot van klassieke gravelbanen, maar door het unieke waterafvoer-systeem in combinatie met de hardheid van de baan, zijn de 4 gravelbanen na een regenbui weer onverwacht snel bespeelbaar. Hierdoor kan er bij TC MVKV jaarrond op gravel getennist worden. Er kan logischerwijs alleen niet gespeeld worden bij vorst en overmatige neerslag.

 

OPENINGSTIJDEN TENNISPARK & CLUBHUIS TIJDENS WINTERSEIZOEN

Het winterseizoen is van 1 oktober t/m 31 maart. Hierbij de tijden waarop er op het park getennist kan worden. De openingstijden van het clubhuis wijken hierbij iets af. Het kan namelijk zijn dat het clubhuis gesloten is, maar dat er wel getennist kan worden. De deur naar de kleedkamers en toiletten zijn i.v.m. inbraakgevoeligheid NIET open. De openingstijden voor het volgende zomerseizoen zullen eind maart op deze website bekend gemaakt worden.

OPENINGSTIJDEN TENNISPARK - WINTERSEIZOEN

maandag t/m vrijdag    9.00 - 23.30 uur  
zaterdag & zondag   9.00 - 18.00 uur  

*** zonder tegenbericht is ook op officiële feestdagen het clubhuis én het tennispark open ***


OPENINGSTIJDEN CLUBHUIS - WINTERSEIZOEN

maandag t/m vrijdag   9.00 - 12.00 uur & 16.30 - 23.30 uur  
zaterdag & zondag   9.00 - 18.00 uur  

*** zonder tegenbericht is ook op officiële feestdagen het clubhuis én het tennispark open ***

 

Een winterse (terug)blik op onze banen 0001 mvkv winter

De winter van 2017/18 ligt al weer achter ons, hoog tijd voor weer wat aanvullende informatie omtrent de bespeelbaarheid van onze Gravel Premium Plus banen.

Zoals we inmiddels ervaren hebben, is het ene jaar het andere niet. Ons eerste winterseizoen op ons park was ronduit fantastisch te noemen, nagenoeg geen vorst en bijzonder weinig uitval. Het tweede winterseizoen was helaas minder, met ruim twee maanden uitval en een matige baangesteldheid. Het derde en het vierde winterseizoen kenmerkten zich door felle korte periodes van vorst waardoor bespeelbaarheid niet 100% was.

Extern onderhoud
Eind augustus jl. heeft de firma BHS (het bedrijf dat ook de banen heeft aangelegd) onze banen onder handen genomen omdat met name de service- en baselijnen behoorlijk waren uitgesleten. Op zich niet schokkend maar wel hoognodig. Met speciale laserapparatuur zijn de bannen vakkundig hersteld en weer behoorlijk vlak gemaakt.

Invloeden van regen
In het algemeen kan worden gesteld dat na buien de banen binnen een klein uur weer bespeelbaar zijn. Na hevige regenval kan dat wat langer zijn, waarbij de overweging “oplopen speelschade” bij doorspelen in relatie tot “herstel” zal moeten worden overwogen.

Invloeden van vorst
Afgelopen winter was voor onze baansoort een uitermate vervelende winter. Veel dagen met lichte nachtvorst en dagtemperaturen net boven het vriespunt. 

Als er meer vorst is gedurende enkele nachten en dagen achter elkaar, zullen de banen hard bevroren zijn en kan er in principe gewoon getennist worden. Echter bij langdurige vorst kunnen de lijnen naar boven geduwd worden en is tennissen niet veilig meer.

Bespeelbaarheid na vorstperiodes
Na vorst hebben de banen zogenaamde opdooi, wat betekent dat wanneer het gaat dooien de banen nat en heel zacht worden. Als je dan gaat tennissen wordt de bovenlaag kapot getrapt. Vandaar dat er dan niet op getennist kan en mag worden. Dit is eigenlijk de vervelendste periode voor onze baansoort. De banen hebben na zo’n periode zeker 1½ tot 2 weken nodig om uit te harden. Tennissen op een zachte baan betekent ontzettend veel schade/ reperatiewerk etc. Dat kunnen we de mannen van de baancommissie niet aandoen. Onderhoudsvoorschriften en KNLTB adviezen geven aan dat walsen na opdooi moet geschieden, echter de duur van de opdooi periode kan heel divers zijn. Bovendien zijn luchtvochtigheid en lage temperatuur van negatieve invloed. Inmiddels is er voldoende inzicht verkregen wanneer tot walsen en verder prepareren kan worden overgegaan.

Invloeden van stormachtig weer
Langdurige forse wind/ storm zorgt ervoor dat heel veel gravel, welke voor herstel van de banen wordt gebruikt, van de banen wordt weggeblazen. Op zich is dit redelijk snel te herstellen maar moet geen “zand naar de woestijn brengen” worden. De balans tussen onderhoudsinspanning en verwacht speelgenot moet in evenwicht zijn.

Beperkende factoren
In de winterperiode is de sproei installatie afgesloten en kan er dus geen water op de baan worden gebruikt om gravelverstuiving tegen te gaan en grote reparaties mogelijk te maken. Incidenteel kan de baancommissie beslissen of het toch noodzakelijk is om dit systeem te gebruiken.

Risico afweging en exploitatie
Wij als bestuur zullen in nauwe samenwerking met de baancoördinatoren en eventueel een extern onderhoudsbedrijf, een weloverwogen keuze maken om de onderhoudskosten cq. inspanningen in juiste proporties te laten zijn met het speelgenot. Uitgangspunten bij andere verenigingen:

# dicht na of bij vorstperioden

# 45 weken gegarandeerde speelmogelijkheden (ervaring vanuit KNLTB)

# gedeeltelijk sluiten van park / beperkt aantal banen open stellen

Bel bij twijfel naar het clubhuis
In de vorstperiode is het raadzaam om vooraf even te bellen naar het clubhuis of de banen open zijn. Afgelopen jaar hebben we ervaren dat de banen in deze periode nog zacht kunnen zijn ondanks een heerlijk zonnetje. Let hierbij wel op de openingstijden van het clubhuis, want die is dicht van 12.00 – 16.30 uur en dan zal er geen telefoon opgenomen worden. Bij onbespeelbaarheid zal dit middels het antwoord apparaat kenbaar worden gemaakt. Zekerheidshalve zal er ook een bord bij het hek worden geplaatst indien de banen onbespeelbaar zijn.

Eindconclusie
Onze banen zijn door eigen mensen en middelen grotendeels bespeelbaar te houden, waarbij af en toe een extern onderhoudsbedrijf zal worden ingehuurd. Uitgangspunt is en blijft dat onze banen seizoensverlengend bespeelbaar zijn en we sterk afhankelijk zijn van winterse invloeden en hierop zullen moeten anticiperen.

Wij hopen in ieder geval op een (zachte) topwinters.

Aan een open tennistoernooi kunnen naast eigen leden, ook alle leden van andere verenigingen deelnemen. Voorwaarde is wel dat iedereen die inschrijft officieel lid is van de KNLTB, de Nederlandse tennisbond.

De Open Toernooien van TC MVKV zijn vermaard in Katwijk en omstreken om hun gezellige karakter. Natuurlijk wil iedereen winnen als die eenmaal op de baan staat, maar bij TC MVKV staat het plezier voorop. Er worden dan ook tijdens zo'n toernooiweek leuke nevenactiviteiten georganiseerd, waaronder een gezellige feestavond met live-muziek. Ook worden er elke dag heerlijke, culinaire hoogstandjes geserveerd.

Klik hier voor het laatste nieuws over de open toernooien van TC MVKV.

De Open Toernooi Commissie is te bereiken op het volgende e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eén van de hoogtepunten van het tennisseizoen van TC MVKV zijn de jaarlijkse Clubkampioenschappen (CK) voor de senioren. Dit is een tennistoernooi waaraan alleen eigen leden van TC MVKV kunnen deelnemen. Ze worden eind augustus gehouden en duren een kleine 3 weken. Waar andere verenigingen moeite hebben om de animo voor de CK hoog te houden, is het enthousiasme bij TC MVKV altijd overweldigend groot.

Ieder lid kan zich inschrijven voor maar liefst 3 onderdelen (enkelspel / dubbelspel / mix-dubbelspel) en elk onderdeel heeft ook een verliezerspoule. Hierdoor is het ook voor beginnende tennissers leuk om mee te doen, want je bent per onderdeel in ieder geval verzekerd van 2 wedstrijden. Tijdens het CK worden ook verschillende gezellige evenementen georganiseerd en tijdens het finaleweekend is het altijd overvol op ons terras.

Het is niet voor niets dat alle verenigingen in de buurt met jaloerse blikken kijken naar de Clubkampioen-schappen van TC MVKV ! De inschrijving zal via de mail aangekondigd worden en tegen die tijd zal dit ook op deze website aangekondigd worden. Inschrijven verloopt via www.toernooi.nl en hier zijn tijdens het toernooi ook alle uitslagen te volgen. Ook zijn er tijdens het CK altijd een paar leuke evenementen. We zijn er heel blij mee dat we de RABOBANK bereid hebben gevonden om op te treden als hoofdsponsor van onze Clubkampioenschappen !

Raobank katwijk DEF

De Clubkampioenschappen worden georganiseerd door de Technische Commissie. Voor vragen en opmerkingen is deze commissie te bereiken op het volgende e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elk lid van TC MVKV heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een tenniscompetitie onder de vlag van de KNLTB, de Nederlandse tennisbond. De KNLTB-voorjaarscompetities vinden plaats van begin april tot begin juni. Er zijn diverse competities op zaterdag, zondag en op door-de-weekse dagen. De KNLTB-najaarscompetities vinden plaats in september en oktober. Hierbij is keus tussen een vrijdagavond en een zaterdagcompetitie. Ruim voor aanvang van het nieuwe tennisseizoen ontvangt ieder seniorlid een formulier waarmee hij of zij zich kan inschrijven voor een competitie naar keuze.

Alle inschrijvingen komen terecht bij de Technische Commissie die verantwoordelijk is voor de teamindeling en voor het competitieverloop. De Technische Commissie doet zijn uiterste best om alle verzoeken te honoreren. 

Ga naar de pagina KNLTB COMPETITIES voor het volledige competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin en het laatste nieuws over o.a. inschrijvingen, teamindelingen en standen.

Info nieuwsbrief img 2Voor gelouterde tennissers staat het woord "Rackettrek" synoniem voor; op een hele  ongedwongen, gezellige en informele manier een balletje slaan. Het "Rackettrekken" wordt met name door nieuwe leden als zeer prettig ervaren, aangezien het een ideale gelegenheid is om nieuwe ‘tennismaatjes’ van gelijk niveau te ontmoeten. Voor de duidelijkheid; het is voor zowel beginners als gevorderden en voor jong en oud !

De opzet van een rackettrek is heel eenvoudig. Iedereen die deel wil nemen, komt een ½ uurtje van tevoren naar het tennispark en geeft zich daar op bij de organisator. Op basis van loting worden er dubbels gevormd die tegen elkaar gaan spelen. Om er voor iedereen een leuke pot van te maken, wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de speelsterkte van de deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er meerdere rondes gespeeld, waarbij telkens alles weer door elkaar gehusseld word. Plezier en gezelligheid staan voorop !

Voor het zomerseizoen 2018 staan de volgende rackettreks gepland: 

ZOMER VRIJDAGAVONDRACKETTREK

# data: notg

ZOMER DINSDAG-  EN WOENSDAGOCHTEND RACKETTREK

# datum: in principe elke dinsdag- en woensdagochtend
# tijd: 10.00 - 11.00 uur (uiterlijk aanwezig om 9.50 uur)
# deelname gratis

WINTER WOENSDAGOCHTEND RACKETTREK

# datum: in principe elke dinsdag- en woensdagochtend
# tijd: 10.00 - 11.00 uur (uiterlijk aanwezig om 9.50 uur)
# deelname gratis

 

laddercompetitie 1Tijdens het winterseizoen kan er deelgenomen worden aan een winterladdercompetitie voor de onderdelen herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. Elke wedstrijd duurt een uur die de deelnemers zelf met de tegenstanders moeten inplannen. Er zal een poule-indeling gemaakt worden op sterkte en die zal ophangen worden in het clubhuis. Op deze lijst zullen ook de namen en telefoonnummers van de deelnemers vermeld staan. De uitslagen kunnen op deze uitslagenlijst ingevuld worden.

Vanaf winterladdereditie 2015-2016 zal het seizoen niet meer ingedeeld worden in 2 delen; iedereen komt in een grotere poule en de wedstrijden kunnen van 1 oktober t/m 1 april gespeeld worden.

TIP: wil je de winterladder spelen met een familielid of kennis die geen volledig lid wil worden van MVKV; dat kan ook ! Hij of zij kan een winterabonnement nemen. Ga hiervoor naar het inschrijfformulier.

Voor meer informatie over de winterladdercompetitie kun je contact opnemen met:
# Coby Kraan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-48767993)
# Dicky Parlevliet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-46592483)

Ruim voor de start van het nieuwe winterseizoen zullen alle winterleden via de mail nog een uitnodiging krijgen om aan de winterladdercompetitie deel te nemen.


Tennisvereniging MVKV staat bekend om zijn vele tennis- maar zeker ook niet-tennis activiteiten. De zeer actieve Evenementencommissie organiseert o.a. rackettrekken, thema-avonden, klaverjassen, wijnproeven, darten en feestavonden.

Hou je mail goed in je gaten, want elke nieuwe activiteit zal altijd via de mail aangekondigd worden. Wees er dan snel bij want voor sommige activiteiten is het aantal inschrijvingen beperkt.

Hieronder de belangrijkste tennis- en niet-tennis evenementen voor de komende periode.

 

Sponsors van TC MVKV

 • De Beste administratie & advies
 • Rabobank Leiden Katwijk
 • grimbergen de heul staalbouw b.v.
 • De Raad Bouw b.v.
 • kld graphics
 • Wout Bergers Sport
 • de Boer Elektrawerken
 • meijer rotatie
 • Albert Heijn katwijk

Bezoekadres Tennispark het Kruithuisje

Tennispark het Kruithuisje
Oude 's Gravendijckseweg 1
2221 DB KATWIJK
Tel.nr.: 071-3612038

 

Postadres Tennisvereniging MVKV

TC MVKV
Oude 's Gravendijckseweg 1
2221 DB KATWIJK
info@tcmvkv.nl | www.tcmvkv.nl

stichting-het-kruithuisje

logo tc mvkv

Naar boven