• TC MVKV
    TC MVKV de gezelligste tennisclub van Katwijk en omgeving
  • TC MVKV
    TC MVKV de gezelligste tennisclub van Katwijk en omgeving

stichting-het-kruithuisje

KNLTB Competities Nieuws

Kampioenen KNLTB VOORJAARSCOMPETITIE 2018 !

De beroemde MVKV balkonscene tijdens de afsluiting van het voorjaarscompetitie seizoen 2018.

kampioenen 2018 4

 

 

Elk lid van TC MVKV heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een tenniscompetitie onder de vlag van de KNLTB, de Nederlandse tennisbond. Klik hier voor meer algemene informatie betreffende deelname aan de competitie.

TEAMINDELING KNLTB VOORJAARS- en NAJAARSCOMPETITIE !

Klik hier als u wilt weten welke MVKV spelers en speelsters onze vereniging de komende KNLTB-voorjaarscompetitie 2018 gaan vertegenwoordigen.

Klik hier als u wilt weten welke MVKV spelers en speelsters onze vereniging dit jaar bij de  KNLTB-najaarscompetitie 2018 vertegenwoordigen.

 

OOK TIJDENS COMPETITIEMAANDEN VOLOP GELEGENHEID OM VRIJ TE TENNISSEN !

Veel leden die geen competitie spelen, hebben het idee dat ze de volledige maanden april en mei in de weekenden niet kunnen tennissen. Het is waar dat er in deze maanden veel banen geblokt worden voor de KNLTB voorjaarscompetitie, maar er zijn soms ook weekenden dat er niet gespeeld wordt én als er wel gespeeld wordt, zijn er aan het begin en aan het eind van de dag altijd banen beschikbaar om vrij te tennissen.

Voor aanvang van de KNLTB voorjaarscompetitie zal hier op de website het baanschema geplaatst worden. Wil je zeker weten of er al een baan beschikbaar is; bel gewoon even naar het clubhuis en vraag aan de bardienst om even te informeren hoe het er met de wedstrijden voor staat.

 

RICHTLIJNEN TECHNISCHE COMMISSIE

Als u wilt weten welke richtlijnen de Technische Commissie aanhoudt, kunt u het volgende document downloaden: Richtlijnen voor de Technische Commissie.

 

Trotse MVKV kampioenen KNLTB Najaarscompetitie 2015

Dit jaar hebben zich 5 MVKV-teams ingeschreven voor de KNLTB najaarscompetitie. De start van de Najaarscompetitie viel ook dit jaar weer samen met onze CK. Voor veel deelnemers aan deze competitie betekende het dus veel spelen op meerdere fronten tegelijk. Dit kan voordelig zijn als je in goede flow zit.

De resultaten van de MVKV-teams waren niet verkeerd. Er waren 3 MVKV-teams die verdienstelijk hebben gespeeld en in de middenmoot zijn geëindigd. Het team Dames Zaterdag 1 heeft tot de laatste competitiedag meegestreden voor het kampioenschap en de dames hebben dus een hele goede reeks wedstrijden gespeeld. Er was ook een mooi kampioenschap; de mannen van Heren Zaterdag 1 waren oppermachtig en teamcaptain Kees Schaap kon al vroegtijdig de champagne ontkurken. Gefeliciteerd met jullie kampioenschap !

TC MVKV Najaarscompetitie kampioenen 3

 

Eindbalans KNLTB-voorjaarscompetitie seizoen 2014

Ja …wat zal ik zeggen ... Ik heb even moed moeten verzamelen en wat “verwerkingstijd” nodig gehad om een verslag te maken van de KNLTB voorjaarscompetitie 2014.huilende Nadal

Bij de tussenbalans tekende het zich al af, maar het is toch even slikken … ondanks alle extra trainingsarbeid, heeft geen enkel MVKV team de voorjaarscompetitie als kampioen af kunnen sluiten. Nu zijn er nog wel drie teams netjes 2e geworden (Zondag Dames 2 / donderdag Heren 1 / zaterdag Heren 1), maar met acht van de 20 teams in de degradatie-zone was dit voor ook voor MVKV begrippen een teleurstellend jaar. Geen kampioensfeest, geen bloemen, geen bordesscene bij burgemeester Wienen; helaas. Het is nu zaak om de wonden te likken en tijdens de komende toernooien weer te werken aan het zelfvertrouwen (en voor sommigen aan de ranking). Uithuilen en opnieuw beginnen.

Om het tij te keren, zijn sommige aanvoerders benaderd voor een boot-camp of zelfs voor straftrainingen. Gelukkig zien we ook teams (zaterdag Heren 2) die zelf al actie ondernemen door hoogtestages te organiseren, waarbij de “puntenpakkers” van het team, speciale trainingen gaan geven aan de mannen die er dit jaar wat meer moeite mee hadden. In deze trainingssessie zit ook een strategisch onderdeel, waar geleerd wordt hoe je tactisch je opstelling moet maken om de meeste kans te maken om punten te pakken. We zijn benieuwd of deze aanpak vruchten af gaat werken, zodat dit concept volgend jaar ook naar andere teams overgedragen kan worden.

Ieder nadeel heb zijn voordeel” zoals een groot filosoof uit de Nederlandse sportwereld al eens heeft gezegd, en dat gaat ook hier op. Het feit dat meerdere teams degraderen, betekent ook dat we volgend jaar ongetwijfeld op veel kampioenen kunnen rekenen. De TC heeft de penningmeester dan ook gevraagd het bloemenbudget van dit jaar over te hevelen naar volgend jaar, anders kon dit nog weleens een flink gat in de begroting slaan.

We gaan er in ieder geval vanuit dat met dit degradatie-effect en daarnaast al die trainingsarbeid die nog geleverd gaat worden, volgend jaar het meest succesvolle jaar van MVKV gaat worden. Stel je eens voor dat we op de slotdag alle kampioenen willen huldigen en ze passen niet met elkaar op ons bordes …

Laten we met die gedachte lekker toernooien gaan spelen, met veel tennisplezier onze wedstrijdjes spelen en onze trainingen volbrengen en genieten van alle gezelligheid en sfeer zoals deze ook dit jaar in de competitie weer volop aanwezig is geweest.

Namens de Technische Commissie, Jos

  

 De volledige eindstanden van de KNLTB-voorjaarscompetitie van de MVKV-competitieteams kunt u bekijken via de KNLTB-website.

Bezoekadres Tennispark het Kruithuisje

Tennispark het Kruithuisje
Oude 's Gravendijckseweg 1
2221 DB KATWIJK
Tel.nr.: 071-3612038

 

Postadres Tennisvereniging MVKV

TC MVKV
Oude 's Gravendijckseweg 1
2221 DB KATWIJK
info@tcmvkv.nl | www.tcmvkv.nl

stichting-het-kruithuisje

logo tc mvkv

Naar boven