• TC MVKV
  TC MVKV de gezelligste tennisclub van Katwijk en omgeving
 • TC MVKV
  TC MVKV de gezelligste tennisclub van Katwijk en omgeving

stichting-het-kruithuisje

KNLTB Jeugd competitie

poppetje-oranje-petje-racketDe jeugdcompetitie van de KNLTB is sinds januari 2014 ingrijpend veranderd. Tot 2014 was de voorjaarscompetitie 7 weken op woensdag of zaterdag. Sinds 1 januari 2014 is er de zogenaamde Tenniskids Worldtour, waarbij de kinderen 9 wedstrijden op zondag spelen (eens per maand). Kinderen worden ingedeeld met de leefdtijd als belangrijkste graadmeter; t/m 9 jaar (rood) / 8 t/m 11 jaar (oranje) / 10 t/m 12 jaar (groen) / 11 + 12 jaar (geel). Wilt u weten wat de Tenniskids Worldtour inhoudt, kijk dan op de site www.tenniskids.nl/worldtour.


MVKV jeugdteam direct kampioen bij debuut KNLTB Worldtour najaar 2014!

Najaar 2014 hadden Senna Steenvoorden, Corné Pronk, Stef Ringlever en Ard-jan Duijvenbode de primeur om als eerste MVKV jeugdteam deel te nemen aan de oranje 2 poule van de KNLTB Worldtour. Op 3 zondagen in het najaar werd er gespeeld tegen teams van andere verenigingen. En direct bij hun debuut hebben ze de titel in de wacht gesleept !

Kampioenen jeugdcompetitie

De opzet van de KNLTB Worldtour is als volgt: Per dag spelen er verschillende ploegen tegen elkaar, waarbij de locatie rouleert. Een ploeg bestaat uit maximaal 24 kinderenen een speeldag duurt ongeveer 2½ uur. De deelnemers spelen enkels en dubbels die worden ingedeeld via een speciaal computerprogramma. In de oranje poule wordt gespeeld om twee gewonnen tiebreaks waarbij iedere tiebreak gaat om 7 punten met een verschil van 2 punten. Oranje speelt op een 3/4 baan met stage 2 ballen.

 

Verslag: MVKV gastheer Worldtour Shanghai

Op de 2e speeldag van jeugd KNLTB Worldtour 2014 was onze club gastheer. Het leuke aan deze competitie vorm is dat je dezelfde spelers tegenkomt als de vorige keer, maar dat de wedstrijden weer anders worden ingedeeld. Hierdoor speel je dus soms tegen dezelfde tegenstander als de week ervoor, maar ook vaak tegen een andere speler. Je leert elkaar daardoor ook wat beter kennen en ... je kunt dan ook beter je taktiek bepalen. In deze najaarscompetitie die in totaal 3 speelrondes duurt, is MVKV ingedeeld met teams van Zee & Duin, buurman KLTV, De Gevers en Boekhorst.

Na de 1e speeldag stond het MVKV-team (Senna, Stef, Ard-Jan en Corné) bovenaan. Er was dus sprake van een zekere spanning of dat vandaag weer zou lukken. De wedstrijden waren deze ronde pittig te noemen. Ard-jan en Stef kwamen in de eerste ronde al een sterke tegenstander tegen en moesten in een spannende 3-setter de winst op een haar na bij de tegenstander laten; dat was toch best een teleurstelling voor de mannen. Gelukkig wisten Corné en Senna daarna samen een punt te pakken en konden Stef en Ard-Jan in hun singles ook hun punten binnenhalen. Uiteindelijk wisten onze mannen in 6 rondes een totaal van 73% winst binnen te halen. Alleen de spelers van Zee & Duin hadden een hoger percentage, namelijk 88%. Opnieuw een geslaagde dag met tevreden kinderen en ouders.

Voor meer algemene informatie over competitie-zaken kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de jeugdcommissie.

 • Kees Hartevelt Vis
 • Kortekaas Tuinen
 • Solar systemen bollenstreek
 • Het Wantveld Strandpaviljoen
 • Nico's Fietsen
 • MDCO
 • image
 • Van Klaveren Behangbedrijf

Bezoekadres Tennispark het Kruithuisje

Tennispark het Kruithuisje
Oude 's Gravendijckseweg 1
2221 DB KATWIJK
Tel.nr.: 071-3612038

 

Postadres Tennisvereniging MVKV

TC MVKV
Oude 's Gravendijckseweg 1
2221 DB KATWIJK
info@tcmvkv.nl | www.tcmvkv.nl

stichting-het-kruithuisje

logo tc mvkv

Naar boven