• TC MVKV
  TC MVKV de gezelligste tennisclub van Katwijk en omgeving
 • TC MVKV
  TC MVKV de gezelligste tennisclub van Katwijk en omgeving

stichting-het-kruithuisje

poppetje-groen-petje-racketBij TC MVKV wordt veel aandacht gegeven aan de jeugd. Vanaf het begin krijgt ieder kind een goede begeleiding door de Jeugdcommissie. Belangrijk is om gelijk de basisbeginselen van het spel al spelenderwijs bij te brengen. Het is ook niet voor niets dat bij een jeugdlimaatschap automatisch tennislessen horen. Meer informatie onder het kopje: tennislessen.  

Hoofddoel van de Jeugdcommissie is om er voor zorgen dat er voor alle jeugdleden mogelijkheden zijn om de tennissport uit te oefenen. Naast de tennislessen is het dan ook belangrijk dat de kinderen het geleerde in de praktijk oefenen. De jeugdleden kunnen onderling vrij tennissen of met een seniorlid een baan afschrijven tot 19.00 uur. Daarom organiseert de Jeugdcommissie regelmatig toernooitjes waarin de jeugdleden tegen elkaar kunnen tennissen. Hierbij staat sportiviteit voorop en is het resultaat minder van belang. De Jeugdcommissie vind het vooral belangrijk dat de kinderen plezier hebben in tennis en met elkaar een leuke en sportieve tijd bij ons doorbrengen. Daarom worden er ook regelmatig leuke niet-tennis activiteiten georganiseerd. Meer informatie hierover onder het kopje: diverse activiteiten.

Wanneer kinderen toe zijn aan de "echte" wedstrijden zal in overleg met de trainer gekeken worden of er kinderen mee kunnen doen aan de jeugdcompetitie. De jeugdcompetitie is vanaf 2013 door de KNLTB ingrijpend veranderd. Lees hierover meer onder het kopje: jeugd competitie.

Jaarlijks organiseert de Jeugdcommissie de Jeugdclubkampioenschappen. Bij de senioren is dit al de "happening" van het jaar, maar we hopen dit ook voor onze jeugdleden zo neer te kunnen zetten. Meer informatie onder het kopje: jeugd clubkampioenschappen

Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij de Jeugdcommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen uw vraag, probleem of opmerking zelf beantwoorden, of eventueel voorleggen aan de trainer, of aan het bestuur. Wij staan open voor uw vragen maar ook voor uw ideeën of verbeterpunten.

Wij hopen er samen met uw kinderen een sportieve en leuke tijd van te maken !

Hierbij nog even de sportieve "regels" van TC MVKV op een rij:

sportieve regels

 

Wilt u ook eens met uw kind een balletje slaan ?

TC MVKV kent een unieke "PAPPA & MAMMA TENNISPAS"
Bent u zelf geen lid van TC MVKV, maar uw zoon of dochter wel ? Dan zou u vast wel eens een balletje willen slaan met uw zoon of dochter. Maar ... om dan gelijk óók lid te worden, is wel een hele grote stap. Wij hebben de ideale oplossing voor u; de speciale "Pappa & mamma – tennispas".

Met deze pas kan iedere ouder met zijn of haar kind gedurende een heel zomerseizoen een balletje slaan op de vastgestelde jeugdtijden. En voor het geld hoeft u het niet te laten; deze unieke tennispas kost slechts: € 50 per zomerseizoen voor pappa & mamma samen ! Dus ... voor het luttele bedrag van € 25 per persoon kunt u het hele zomerseizoen gezellig samen met uw kind genieten van deze leuke en uitdagende sport.

Natuurlijk zitten er aan zo'n unieke pas ook een aantal voorwaarden verbonden:
- u kunt alleen tennissen op de vastgestelde jeugdtijden
- u kunt alleen de baan op met uw kind (of kinderen)
- u wordt niet ingeschreven als lid van de KNLTB
- u kunt niet deelnemen aan officiële TC MVKV activiteiten
- u kunt onze gravelbanen alleen betreden met tennisschoenen

Blijf niet aan de kant staan ! Ga naar het inschrijfformulier en binnenkort staat u samen met uw kind op de baan.

 

Vrij tennissen, ook in de winter !

Op het tennispark van TC MVKV liggen Gravel Plus Premium banen. Dit is de enige gravelbaansoort waarop ook in de winterperiode gespeeld kan worden. Alleen bij vorst of overvloedige neerslag kan er niet gespeeld worden. Ieder jeugdlid met een zomerlidmaatschap mag gratis in de winter tennissen. Overdag kan tot 19.00 uur een baan worden afgeschreven. Dus maak hier gebruik van door met je vader/moeder, broer,zus of vriendje/vriendinnetje uit de les af te spreken en de technieken die Gertjan jullie heeft geleerd, goed te oefenen. Immers van proberen kun je leren en oefening baart kunst !

 

De tennislessen

De tennislessen bij tennisvereniging MVKV worden verzorgd door Ingrid Schaap - van der Plas en Jan Bakker. Samen verzorgen zij de trainingen voor zowel de jeugd als voor de senioren tijdens het zomer- en winterseizoen. De lessen voor jeugdleden bestaan uit 2 perioden van 20 tennislessen. Voor de jeugd geldt dat zij een zomerlidmaatschap hebben incl. 20 tennislessen. Deze zomerlessen worden gegeven van april t/m september. Daarnaast mogen alle jeugdleden tijdens de winter gratis vrij tennissen op ons tennispark.

 

Meer informatie & opgeven voor tennisles

Wilt u uw kind opgeven voor tennisles of wilt u meer informatie over de tennislessen voor de jeugd, dan kunt u contact opnemen met de clubtrainers of met de voorzitter van de jeugdcommissie:

Jan Bakker 06-22444421     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Ingrid Schaap - van der Plas     06-24238084 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Jacomine Burgering 06-20478056 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

poppetje-oranje-petje-racketDe jeugdcompetitie van de KNLTB is sinds januari 2014 ingrijpend veranderd. Tot 2014 was de voorjaarscompetitie 7 weken op woensdag of zaterdag. Sinds 1 januari 2014 is er de zogenaamde Tenniskids Worldtour, waarbij de kinderen 9 wedstrijden op zondag spelen (eens per maand). Kinderen worden ingedeeld met de leefdtijd als belangrijkste graadmeter; t/m 9 jaar (rood) / 8 t/m 11 jaar (oranje) / 10 t/m 12 jaar (groen) / 11 + 12 jaar (geel). Wilt u weten wat de Tenniskids Worldtour inhoudt, kijk dan op de site www.tenniskids.nl/worldtour.


MVKV jeugdteam direct kampioen bij debuut KNLTB Worldtour najaar 2014!

Najaar 2014 hadden Senna Steenvoorden, Corné Pronk, Stef Ringlever en Ard-jan Duijvenbode de primeur om als eerste MVKV jeugdteam deel te nemen aan de oranje 2 poule van de KNLTB Worldtour. Op 3 zondagen in het najaar werd er gespeeld tegen teams van andere verenigingen. En direct bij hun debuut hebben ze de titel in de wacht gesleept !

Kampioenen jeugdcompetitie

De opzet van de KNLTB Worldtour is als volgt: Per dag spelen er verschillende ploegen tegen elkaar, waarbij de locatie rouleert. Een ploeg bestaat uit maximaal 24 kinderenen een speeldag duurt ongeveer 2½ uur. De deelnemers spelen enkels en dubbels die worden ingedeeld via een speciaal computerprogramma. In de oranje poule wordt gespeeld om twee gewonnen tiebreaks waarbij iedere tiebreak gaat om 7 punten met een verschil van 2 punten. Oranje speelt op een 3/4 baan met stage 2 ballen.

 

Verslag: MVKV gastheer Worldtour Shanghai

Op de 2e speeldag van jeugd KNLTB Worldtour 2014 was onze club gastheer. Het leuke aan deze competitie vorm is dat je dezelfde spelers tegenkomt als de vorige keer, maar dat de wedstrijden weer anders worden ingedeeld. Hierdoor speel je dus soms tegen dezelfde tegenstander als de week ervoor, maar ook vaak tegen een andere speler. Je leert elkaar daardoor ook wat beter kennen en ... je kunt dan ook beter je taktiek bepalen. In deze najaarscompetitie die in totaal 3 speelrondes duurt, is MVKV ingedeeld met teams van Zee & Duin, buurman KLTV, De Gevers en Boekhorst.

Na de 1e speeldag stond het MVKV-team (Senna, Stef, Ard-Jan en Corné) bovenaan. Er was dus sprake van een zekere spanning of dat vandaag weer zou lukken. De wedstrijden waren deze ronde pittig te noemen. Ard-jan en Stef kwamen in de eerste ronde al een sterke tegenstander tegen en moesten in een spannende 3-setter de winst op een haar na bij de tegenstander laten; dat was toch best een teleurstelling voor de mannen. Gelukkig wisten Corné en Senna daarna samen een punt te pakken en konden Stef en Ard-Jan in hun singles ook hun punten binnenhalen. Uiteindelijk wisten onze mannen in 6 rondes een totaal van 73% winst binnen te halen. Alleen de spelers van Zee & Duin hadden een hoger percentage, namelijk 88%. Opnieuw een geslaagde dag met tevreden kinderen en ouders.

Voor meer algemene informatie over competitie-zaken kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de jeugdcommissie.

Om de aangeleerde technieken uit de tennislessen ook in de praktijk te kunnen brengen, organiseert de Jeugdcommissie een aantal toernooien per jaar. Om niet alleen maar met tennis bezig te zijn, organiseert de Jeugdcommissie ook regelmatig niet-tennis activiteiten. Nu ons tennispark het hele jaar geopend is kunnen al deze activiteiten ook doorgaan in de winter !

Rackettrek

racket trekkenHet hele jaar door zullen er Jeugd-rackettreks georganiseerd worden. Bij een rackettrek weet je van te voren niet tegen wie je komt te tennissen. Aan het begin levert iedereen zijn racket in bij de begeleider. Er worden dan 2 rackets uit de stapel getrokken en die spelen dan tegen elkaar. Zo gaat dat ook voor een dubbelspel, waarbij er dus 4 rackets uit de stapel gepakt worden. Op die manier komen kinderen met elkaar in contact en speel je bijvoorbeeld ook weer eens tegen iemand uit een andere lesgroep. Hierbij leer je weer andere jeugdleden kennen en doe je weer nieuwe ervaring op. Er word natuurlijk zoveel gelet op de leeftijd en het spelniveau van de kinderen, zodat het voor iedereen leuk is om te spelen.

De jeugdrackettreks worden kort van tevoren ingepland, zodat we een mooie dag uit kunnen zoeken. Alle jeugdleden zullen tegen die tijd een persoonlijke uitnodiging krijgen.

 

Vriendjes- en vriendinnetjes dag

Op een vrijdagmiddag mogen alle jeugdleden een vriendje of vriendinnetje meenemen naar het tennispark. Deze vriendjes en vriendinnetjes hoeven dus geen lid van TC MVKV te zijn. Er worden balspellen gedaan en de kinderen kunnen vrij tennissen.

De Vriendjes- en vriendinnetjesdag zal kort van tevoren worden ingepland, zodat we een mooie dag uit kunnen zoeken. Alle jeugdleden zullen tegen die tijd een persoonlijke uitnodiging krijgen.

 

Ouder-kind toernooien

Tijdens een OUDER-KIND toernooi kan een jeugdlid zich inschrijven met een senior, ook al is deze senior geen lid van MVKV! Dus vader of moeder, oom,tante opa of oma, het maakt niet uit. Andersom mag een seniorlid van TCV MVKV zich ook inschrijven met een jeugdige die geen lid is van MVKV. Op deze manier is er voor ouders en voor kinderen de mogelijkheid om eens met elkaar te spelen terwijl je niet allebei lid hoeft te zijn bij MVKV. Er is altijd veel animo voor dit toernooi.

De Ouder-kind toernooien zullen via de mail bekend gemaakt worden aan alle leden van TC MVKV.

OUDER-KIND TOERNOOI     
ouder-kind 2013-10-26 maud en jules web   ouder-kind 2013-10-26 veel deelnemers web

Maud en Jules slepen samen de baan ...

  mooie opkomst met 18 koppels ...

 

Thematoernooien

Regelmatig organiseert de jeugdcommissie thematoernooitjes voor de jeugd.

De Thematoernooien zullen kort van tevoren worden ingepland, zodat we een mooie dag uit kunnen zoeken. Alle jeugdleden zullen tegen die tijd een persoonlijke uitnodiging krijgen.

Afgelopen januari was er het spetterende Après-ski toernooi met Quizzz en disco. Eerst een partijtje tennissen en daarna naar binnen voor de behendigheidsspelletjes, zoals een ski-verkleed-estafette, een ski-loop, tikkertje, het pitten-zakken-spel en sjoelen. Tussendoor warme chocomel en een lekker broodje knakworst met een glas limonade. Daarna de echte Quizzz, met 10 pittige tennisvragen. Tot slot tijd voor muziek; lekker meezingen op “Gangnamstyle”, “Anton aus Tirol”, “Rosanne” en “Schatje, mag ik je foto!”.

APRES-SKI TOERNOOI    
Apres-ski 1   Apres-ski 2 uitsnede

het was een erg gezellige dag ...

   Yvonne van de jeugdcommissie was ook verkleed ...

 

Voorjaarsvakantie surprise activiteit

top secret

Ook tijdens de Voorjaarsvakantie zal er een leuke activiteit voor de jeugd georganiseerd worden. Wat dit precies gaat worden, is altijd een verrassing !

Alle jeugdleden zullen tegen die tijd een persoonlijke uitnodiging krijgen.

 

 • image
 • Kortekaas Tuinen
 • MDCO
 • Van Klaveren Behangbedrijf
 • Nico's Fietsen
 • Solar systemen bollenstreek
 • Het Wantveld Strandpaviljoen
 • Kees Hartevelt Vis

Sponsors van TC MVKV

 • de Boer Elektrawerken
 • Albert Heijn katwijk
 • De Beste administratie & advies
 • Rabobank Leiden Katwijk
 • Wout Bergers Sport
 • grimbergen de heul staalbouw b.v.
 • kld graphics
 • meijer rotatie
 • De Raad Bouw b.v.

Bezoekadres Tennispark het Kruithuisje

Tennispark het Kruithuisje
Oude 's Gravendijckseweg 1
2221 DB KATWIJK
Tel.nr.: 071-3612038

 

Postadres Tennisvereniging MVKV

TC MVKV
Oude 's Gravendijckseweg 1
2221 DB KATWIJK
info@tcmvkv.nl | www.tcmvkv.nl

stichting-het-kruithuisje

logo tc mvkv

Naar boven